Održavanje kože

Održavanje kožeLjepota, sjaj i vijek trajanja namještaja od kože ovise od toga da li ih pravilno održavate. Za vas smo prikupili par korisnih savjeta koje možete primjeniti kod održavanja.


1. NIKAKO VODA!
Čišćenje vodom kožnih garnitura apsolutno izbjegavajte, zato jer koža može ispucati od vlage. Međutim, možete prebrisati dvosjed ili trosjed vlažnom krpom, ali odmah potom pređite kožu suhom mekom krpom.

2. SPREJEVI SU NAJBOLJI
Za održavanje kožnog namještaja najbolja su specijalna sredstva u spreju. Ništa lakše – pošpricajte kožu i obrišite višak suhom krpom.

3. KREMA
Kremu za čišćenje kože nemojte koristiti često. Dovoljno je da to napravite svaka 3-4 mjeseca, i time će koža ostati glatka i mekana.

4. USISAVANJE
Jednom tjedno usisajte prašinu koja se nakuplja u rubovima ili spojevima. Tako izbjegavate nagomilavanje prljavštine i kasnijem pribjegavanju agresivnijih metoda.

5. VOSAK
Namještaj od kože nikako ne čistite voskom ili kremom za obuću, jer se začepljuju pore i stvara se masni sloj, koji još više privlači prašinu.

6. PIVO?
Zanimljivo, ali za čišćenje kožnih fotelja i stolica poslužiće vam i pivo. Na pamučnu krpu nakapajte malo piva i čistite uobičajeno. Blistaće kao nove.

7. POKRIVAČ
Posebnu pripazite na dio na kojem se najviše sjedi, jer se tu najpre vide znaci habanja. Da bi habanje spriječili, ili odgodili, prekrijte taj dio nekim simpatičnim malim pokrivačem.